8735a961-b2a8-4d46-b936-2c021594b92c

31.8.2019 Pori Rugby – Oulu Rugby

Oululaiset ovat kotiutuneet ja on aika kirjoittaa kipulääkkeenhuuruinen kooste koko reissusta.

Pori on ensinnäkin vielä syrjempänä kuin Joensuu, eikä siellä puhuta edes mietä. Matka oli pitkä mutta raskas ja kentän laidalle ehdittiin niukasti ennen pelin alkua. Laskettiin nopsaan miehet ja todettiin tarkistuslaskennankin jälkeen, että meitä oli yhteensä 14 enemmän tai vähemmän pelikuntoista ukkoa. Hyvälle oppineet ukkelit olivat aavistuksen huolissaan myös kentästä, joka oli ruoholla koristeltu hiekkakenttä, jonka lisämausteena oli peukalon pään kokoisia kiviä ja yksi 22-millinen mutteri. Kenttä oli siis kova mutta karkea, backien ei tarvitse siis tehdä erillistä ihonkuorintaa ennen kolmatta puoliaikaa.

Pori rymisteli tapansa mukaan fyysisellä pelillä valkopaitoja kohti ja pian olikin yksi mies pelistä ulkona ja toisella 50% käsistä käytettävissä. Harmillisesti juurikin flyhalf, mutta meillä sekin prosenttiluku on riittävä pelaavaan kokoonpanoon pääsemiseen. Loppuaika (n. 70 min.) pelattiinkin siis 12,5 vs. 14, mutta silti porilaisille pantiin hanttiin ja poikkeuksellisesti centterinä debytoiva potkukone Mich kipitti gasellimaisesti kankeita porilaisia pujotellen komean tryn tervakaupungin piristykseksi. Pelin loppuvaiheilla nuorehko flanker Ville, jonka löysästi istuvaa paitaa komisti tällä kertaa numero 1, runnoi pallon vielä toistamiseen try-viivan yli.

Porilaiset tekivät näiden tapahtumien välillä jokusen tryn enemmän, mutta ei nyt mennä siihen.

Liekö tyhmiä vai urheita, pahoin runnellut kehot ja mielet riemuitsevat debyyttikauden 4. sijoitusta, vaikka oheinen video pelipaitakassin avaamisesta seuraavana päivänä kuvastaakin osuvasti murjottujen miesten kaurismäkeläistä sielunmaisemaa.

Oulun hymy ei hyydy! Kiitos kuluneesta kaudesta Pori RugbyKarjalan Rugby Joensuu – KRJRUGBY Saimaa SharksWarriors Rugby Club Supporters ja Helsinki Rugby Club, joita ei kyllä henkilökohtaisesti päästykään tapaamaan.

Tästä on hyvä jatkaa tuoreen joukkueen kehittämistä! Koko joukkueen henkeä ja asennetta kuvastaa Kitusen eilinen epikriisi, johon lääkäri runoili “pelannut sinnillä loppuun asti”. Niin teki koko joukkue, jonka peruskurssit ja treenit alkavat jälleen syksyllä, tervetuloa uudet ja vanhat pelaajat!

Reissun plussat ja miinukset:

+ Oli ihan kiva ilma
+ Yleisöä oli paikalla!
+ Nähtiin Pori
+ Päästiin voitolle ainakin vakuutusten suhteen
+ Saatiin kaljaa!

– Oikeasti, miksi kaupunkeja perustetaan maamme äärilaidoille?
– Ei saatu ilmaista makkaraa
– Ville saattaa kiintyä liikaa propin paikkaan
– Nähtiin Pori
– Sairastuvalla on ruuhkaa