8735a961-b2a8-4d46-b936-2c021594b92c

21.7.2019 Karjalan Rugby – Oulu Rugby

Parempi myöhään kuin ei milloinkaan! Viime sunnuntaina Oulun sonnit jyristelivät karjavaunullaan Joensuuhun, tai tarkemmin ottaen Liperiin, jossa kamppailtiin paitsi miljoonia kärpäsiä, myös Karjalan Rugby Joensuuta vastaan (tuttavallisemmin KRJ tahi Jojensuu). Viime vuoden mestareita kohtaan tunnettiin mykistävää kunnioitusta eikä peliin voitu lähteä takki auki, vaikka lämpömittari huitelikin jossain +25 asteen hujakoilla. Takitkin jätettiin kotiin.

Kotijoukkue ei tiennyt mitä odottaa ja heti pelin alkuun isännillä olikin housut kintuissa kun Oulun väkevä forwardipeli jyräsi askel kerrallaan aina parin metrin päähän vastustajan try-linjasta, mihin eteneminen ikävästi tyssäsi. Tämän nukahduksen isännät kuittasivat kylmän viileästi parilla kosto-trylla.

Oulu ei kuitenkaan lannistunut, vaan lähti hakemaan omaa tietään niin forwardien kuin backienkin pelillä, ensimmäisen ollessa hieman vahvempi, sillä isäntien forwardit olivat tällä kertaa ehkä jopa pienikokoisempia kuin tervakaupungilla.

Backien peliä ei sen sijaan päästy kunnolla edes avaamaan, sillä KRJ puolusti luikkujen puolta erittäin tehokkaasti nopeilla nousuilla koko puolustuslinjan leveydeltä, vieden nopeasti tilan ja hapen gasellimaisilta, jopa viehkeiltä takakentän miehenaluilta. Itä-Suomen linjaa yritettiin puhkoa nopeilla siirroilla laitaan, yllättävillä juoksuilla ja jopa potkuilla linjan taakse, mutta sijoittuminen oli noilla sympaattisesti mietä puhuvilla ukkeleilla paremmin kuin hyvin hallussa.

Ainoa mitä Itä-Suomessa totellaan, on siis raaka voima. Täysillä päin ja jalat jauhaa niin kauan kuin ne maahan koskevat oli toimivin taktiikka, minkä yllättäen toimiva forwardipeli osoittikin kahden tryn perusteella. Molemmat teki kylläkin kuopiolainen lainapelaaja Pauli, joka jyräsi tiensä try-linjalle kuin varusmies naistentansseihin, mutta pisteet laskettiin Oululle, joten ähäspä, Kuopio!

Vaan KRJ tykitteli nopeilla juoksuilla ja erinomaisella puolustuksella tauluun tylyt lukemat 100-10. Kuvassa kamppailu.

Loppuun pelin plussat ja miinukset:
+ Forwardipeli toimi hyvin ja scrumeissakin pärjättiin
+ Lainapelaajat ottivat paikkansa erinomaisesti
+ Hyvää, puhdasta rugbya parhaimmillaan
+ Pasilla oli meille kaljaa kylmässä
+ Pelistä on videomateriaalia

– Miljardi kärpästä, yhteenlaskettuna niitä nieltiin 12 kpl
– Backien peliä ei päästy pelaamaan kunnolla nopean puolustuksen vuoksi
– Lukemat taululla
– Joensuu on HIRMU kaukana (katsokaa vaikka kartalta, on se)
– Pelistä on videomateriaalia