8735a961-b2a8-4d46-b936-2c021594b92c

15.7.2019 Oulu Rugby – Saimaa Sharks

Lauantaina Saimaa Sharks saapui aurinkoiseen Ouluun ottamaan mittaa tervakaupungin pojista. Isäntäjoukkue oli valmistautunut mittelöön asiankuuluvin menoin: joukkueen nuorehko flanker Ville saapui kentän laidalle puvussa, jonka jälkeen teippasi teatraalisesti eri niveliä satunnaisesti erittäin paksuun pakettiin, mikä ei juoksua rajoittanut. Ehkä. Sen verran neuvottiin, että toisin kuin sormien kohdalla, polvia ei ehkä kannata teipata toisiinsa kiinni vaikka se tukevalta tuntuukin.

Saimaan miehet olivat laidasta lukien kreikkalaisveistoksia, mutta koska Oulun lilliputtien puntti ei tutissut, mentiin heitäkin kohti vailla minkäänlaista itsesuojeluvaistoa. Epäonnisen ja -toivoisen taklauksen ja siitä seuranneen rangaistuksen tuloksena isännät olivat pakotettuja pelaamaan vajaalla miehityksellä, välillä jopa kahdella kenttäpelaajalla vähemmän kuin Saimaa. Valkopaidat eivät kuitenkaan antaneet periksi missään vaiheessa ja Pateniemen urheilupyhättö räjähti suosionosoituksiin kun toinen, lähes nuorehko flanker Mikel nappasi nopean rangaistuspotkun lähellä Saimaan päätyä ja survoi pallon nurmen pintaan.

Toinen oululaisten try syntyi, kun joukkue loi armotonta painetta vieraiden päätyyn lineoutin jälkeen, seilori Joonaksen lanatessa purkupotkua yrittäneen tonttiin ja scrum halfimme Dawsonin nopeat refleksit vapauttivat miehen tööttäämään vapaana pomppivan munapallon jo toistamiseen maaliviivan yli. Joonas haki muutenkin reippaasti lähikontaktia täydet 80 minuuttia, sillä 6 viikkoa merillä saa ihmisen kaipaamaan läheisyyttä kummasti.

Man of the match oli kuitenkin wingimme Mich Watkins, joka upotti taidokkaasti ja täydellä varmuudella molemmat konversiopotkut sisään, ansaiten joukkueelleen täydet 7 pistettä molemmista suorituksista! Toinen kunniamaininta kuuluu sujuvasti sekä forwardeissa että backeissa pelanneelle Santerille, joka aloitti rugbyn parissa vasta pari kuukautta sitten, mutta otteet olivat ammattimaiset jo ensimmäisessä pelissä.

9 ensikertalaista sai rugbykasteensa huippujen vieraiden seurassa ja oli suuri kunnia saada aloittaa kausi kokeneiden ja reilujen heppujen kanssa! Lopputulos 14 – 79 ei jäänyt ketään kaivelemaan, sillä oppimiskäyrä oli jyrkkä ja kivinen. Pieniä kolhuja paranneltiin Mallaskellarissa kolmannella puoliajalla ja pahin takaisku oli fly halfin Saken ikävästi sotkeutunut kampaus. Ei pressikuvia tällä kertaa, kiitos. Oppiipahan olemaan taklaamatta kaksi kertaa itsensä kokoisia miehiä.

Iso kiitos Saimaa Sharksille, Mallaskellarille sekä yleisölle, jota saapui paikalle runsain määrin!