WhatsApp Image 2020-08-01 at 17.38.32

1.8.2020 Saimaa Sharks – Oulu Rugby

Loputtomalta tuntuneen pelimatkan päätteeksi oululaiset rantautuivat Saimaan rannalle mittelemään lappeenrantalaista Saimaa Sharksia vastaan. Kauden ensimmäinen peli kutkutti veikeästi vatsanpohjassa puolin ja toisin, mikä näkyi alkuun myös pelissä.

Oulun ensimmäiset minuutit olivat enemmän tai vähemmän sekavia, kun pelaajat hakivat paikkaansa ja rooliaan kentällä, mutta hyvin pian saatiin ralli rauhoitettua rakenteelliseksi peliksi, joskin kahta vastustajan tryta myöhemmin. Flankerina pelannut Antonio Starry kuljetti pallon vastustajan try-viivan yli ja onnistuneen konversiopotkun myötä peli kaventui ja askelmerkit olivat selkeämmät.

Iskuja jaettiin puolin ja toisin ja etenkin Saimaan joukkueesta käytiin kentän laidalla jääpussihauteessa tämän tästä. Täytyy sanoa että onneksi näin päin, Oululla oli nimittäin tasan yksi vaihtopelaaja. Saimaan vahvimmaksi nyrkiksi osoittautui nro 8, John Poole, jonka vahvat juoksut laittoivat myös Oulun puntteihin vipinää harmillisen usein. Saimaan fly half Ben Fisher osoitti myös varmaa suorittamista, upottaen kaikki 7 konversiopotkua sisään oululaisten harmiksi.

Oulu ei kuitenkaan lannistunut missään vaiheessa ja etenkin pelin loppuvaiheessa väännettiin niin hurjasti, että Sharks rupesi (meidän mielestämme) vilkuilemaan pelikelloa hermostuneesti. Oulun molemmat pelinrakentajat, scrum half Tom Stonestreet sekä fly half Sakari Kitunen pääsivät myös pisteiden makuun tehden molemmat yhden tryn miestä kohden.

Ottelun parhaaksi pelaajaksi Oulun puolelta valikoitui vieraileva tähti, fullback Robbie Stirling, joka näytti peräänantamattomuutta koko 80 minuutin ajan. Pelin Gandalf, eli mies who shall not pass oli vähemmän yllättäen nro 6, blindside flanker Ville Husa. Ensi kerralla odotetaan edes yhtä syöttöä. Kultainen pallo päätyi siis miehen rakastavaan syliin kolmannella puoliajalla.

Oulu lähettää kiitoksensa Saimaalle hyvästä pelistä, erinomaisesta pelikentästä ja mahtavasta kolmannesta puoliajasta ravintola Birrassa! Sharksia vastaan on aina nautinnollista pelata ja reilusta, rehdistä kamppailusta nautittiin molemmin puolin ja hymyssä suin!